onsdag 7 juli 2010

På cykel över Golden Gate Bridge

Sista dagen i San Francisco hade vi bestämt att vi skulle cykla över Golden Gate Bridge och vidare till Sausalito. Vi hade en uthyrningsfirma precis om hörnet och vid tiotiden på morgonen spände vi på oss hjälmarna och drog iväg, M och lilla H på tandemcykel. SF är som sagt en väldigt tillgänglig stad och det kändes inte ett dugg konstigt att vara ute på familjecykeltur bland joggare och hundägare vid Crissy Field som är ett stort park-/strandområde mellan Fisherman’s Wharf och Golden Gate Bridge.

Själva bron var en ganska surrealistisk upplevelse. Väldigt vacker på nära håll, med sol och ett lätt dis över bukten – och naturligtvis väldigt mycket folk som gick, cyklade och fotade, medströms och motströms. Bara en sida i taget är öppen för gångtrafikanter och cyklister så det blir lite kaotiskt. Men kul!

Några kilometer nedför backen på andra sidan bron ligger Sausalito som numera är en lätt sömnig och fiiiin liten ort med dyra kläder och konstgallerier och lummig grönska. De pittoreska husen tumlar nedför kullarna och det var mycket varmare än i SF. Riktig medelhavskänsla. Vi strosade runt någon timme och hade picknick vid hamnen innan vi tog färjan tillbaka till Fisherman’s Wharf. Sightseeing av det här mer stillsamma slaget är inte ungdomarnas starka sida, så att bara knalla runt och insupa atmosfär och sitta och glo på en uteservering och tänka på ingenting blir det lite mindre av en sådan här resa.

På eftermiddagen föll det på min lott att kånka iväg till tvättomaten. För att kunna göra något över huvud taget – köpa tvättmedel, starta maskinerna – måste man ha 25-centare. Växlingsautomaten gav mig ganska många mynt för 20 dollar. En maskin kostar 5 dollar och en dos väldigt effektivt tvättmedel – har sällan haft så vita saker - i en liten kartong kostade 1 dollar. Medan maskinerna rullade på satt jag ute på trottoaren i den låga solen och läste deckare. Ett ganska perfekt ögonblick.

Kvällens middag blev en riklig meny för fem i Chinatown. Wontonsoppa, vårrullar, biff med broccoli och lök, stora räkor med grönsaker och en massa annat gott och så en liten tsing tao. Rustikt: Ölen halsar man tydligen.

En fin sista dag. Och vi har ju sån tur med vädret! H badade i den lilla hotellpoolen varje dag och ville aldrig gå upp.

Inga kommentarer: