söndag 11 juli 2010

Leaving Las Vegas

Gps:en beter sig stundtals underligt och vill ha oss norrut nar vi ska at soder, in pa stora interstatevagar nar det tydligt finns narmare, asfalterade alternativ och ibland hoger nar vi ska vanster - men ibland overraskar den positivt. Den vag vi kollat in mot Las Vegas verkade ganska lang och lite av en omvag, men vi vagar inte riktigt valja vagar som endast ar svagt gra pa kartan. Vem vet nar asfalten upphor och slingrandet borjar, liksom. Men just ett sadant val gjorde Mr Garmin med sin oklanderliga brittiska accent och forkortade darmed korningen med ratt manga mil. Landskapet i Nevada ar fascinerande till en borjan men blir snabbt enahanda - Mojave Desert ar som en torr stapp med rufsiga buskar sa langt man kan se eller tills en taggig bergskedja tar vid at nagot hall. Ratt vad det ar kommer ett samhalle som kan vara forvanansvart stort, i det har fallet Parhump - Sunny Days and Western Ways, vilket ar samhallets slogan, och lat mig saga att det tror jag pa till hundra procent. Laste nagonstans att Parhump i dag ar som Las Vegas var i borjan, "och fler och fler av vagarna har asfalt!". Jag ar inte sa saker pa att det ar en komplimang.

Om Las Vegas finns forstas ingenting att saga egentligen. Hotell och casinon langs The Strip overtraffar varandra i bling och paklistrat overdad och det ar folk, folk, folk overallt. Vi bodde pa Luxor som ar en svart glaspyramid med en jattesfinx vid ingangen. I lobbyn, och det galler alla hotell, ar det hundratals kvadratmeter spelautomater av olika slag med olika ljudeffekter och over alltsammans ligger en sloja av muzak. Ett inferno. Sodom och Gomorra. Men vara rum var stora och frascha och hade en dorr mellan sig, och poolen var fin och H badade i evigheter och jag drack en rod drink och laste deckare bakom mina nya solglasogon. Vad killarna gjorde vet jag inte, men jag misstanker att de lag pa det luftkonditionerade rummet och sag pa sitcoms.

Efter lite vila och dusch var det dags att ge sig ut och hitta nagot atbart, och vi hamnade pa Rainforest Cafe vilket antagligen var sa gott som nagot. Sedan gick vi The Strip upp och ned och kollade in fontanspelet mittemot Paris och Ceasar's Palace. Pakostat och lite galet med olika sorters musik och svajande stralar och eruptioner i takt. Sadant man blir lite gripen av mot sin vilja.

2 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Ändå är det kul att ha varit där...

cruella sa...

Ja, vi funderade aldrig på att hoppa över det. Men solig eftermiddag och en kväll/natt räckte bra:-) Vi är inte ett enda dugg roade av automatspel heller, så då faller ju lite av idén med det hela. Men vad jag förstår är det rätt vanligt att folk lägger en långhelg eller en vecka per år för att festa, sola och se på shower.