torsdag 9 januari 2014

Dag 2: Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken

De som känner mig vet att jag gillar att sjunga i kör och att jag gärna går på konsert och andra tillställningar där det vankas musik. Däremot är jag ingen musiklyssnare, och uppmaningar att nämna tio låtar eller plattor - hupp, det ordet avslöjar vilken generation jag tillhör - som betytt mycket för mig under något skede i livet får mig att böja huvudet i oklar skam och smyga undan.

Därför har jag ingen theme song (minns ni Ally McBeal?) och heller inga små låtrader som STÄMMER SÅ HIMLA BRA OCH BARA ÄR SÅ SANNA som till exempel Kentfans brukar utbrista. (Det är ett smärre under att jag över huvud taget vet något om Kent.)

Låtcitat i svanken känns därför ganska långsökt. Å andra sidan behöver jag ju inte vara trogen någon favorit. Here comes the sun tror jag det får bli. Jag blir glad av den låten, den har ett enkelt tilltal och en optimism som jag gillar. Efter mörker kommer ljus. Det är så sant som det är sagt. Och vårvintern är ju min favoritårstid.

4 kommentarer:

Anna sa...

Mycket bra val. Möjligen är det lite udda att ha ett "here" just i svanken. Men å andra sidan är det som sagt udda att öht tatuera sig där, så varför inte.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pistolhot är nog vad som skulle gälla för mig med. Och kan man inte få ta ett bokcitat: Då blir det: Tomorrow is another day

Så banalt eller hur! Tur att ingen hotar med pistol

Niklas sa...

Och då menar du alltså att solen kommer efter/över månen?

cruella sa...

När det gäller tatueringar är väl det ena knappast uddare än det andra vid det här laget... Men Niklas har förstås en poäng. Svanken ligger ju ganska nära en plats där solen aldrig skiner.