onsdag 15 oktober 2008

Gissa

Ja, vad gör en Cruella när hårda arbetsdagar utan snus på en öde ö stundar? Förbereder sig genom att gå hem i tid, inta en näringsrik middag och lägga huvudet (eller var det fötterna?) på kudden vid halv tio?

Nej.

Först hetsar en Cruella till körsång och river av Bereden väg så att stackarn Jesus förmodligen är ännu längre bort vid det här laget.

Sedan galopperar hon till Rival, tränger sig in objuden på glammigt Mama-event, stjäl två glas champagne och en liten flaska mystisk sprit med sugrör.

Därefter drar hon med sin intet ont anande väninna på sunkhaket Half Way Inn (I mean!) och sänker två Boddington i imponerande tempo.

*sludder*

Hemma äter hon fem mackor vid diskbänken och avslutar med ett halvt kexpaket. Försöker läsa, först med det ena och sedan med det andra ögat - men inte blev boken begripligare för det.

Stackars Cruella vaknar halv två, halv fyra, kvart i fem - och sedan kan hon inte somna om på grund av alkoholinducerad hjärtklappning galore.

Förmiddagen tillbringas kontorsklädd i fosterställning på sonens säng. Reinfelt i radio. Skärseld.

Och sedan började arbetsdagen som inte är slut än.

14 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Det låter misstänkt likt det som Ökenråttan häromdagen kallade "over and above a normal hangover"!

cruella sa...

Ö-H: Jag misstänker att du har rätt.

PGW sa...

Ajajaj och du har två dagar till kvar?

cruella sa...

tpgw: Yes! Men i kväll är jag så vit som en snö.

Anonym sa...

SNUSAR DU?!??! Du har då dolt det väl!

Och mina trevligaste promenader på sistone, utom det lustiga i lördags med de franska pojkarna, har varit med dig! Så du vet! :)

cruella sa...

vajlan: Nej, jag snusar inte, i likhet med Pippi, Tommy och Annika...

Jag uppskattar också våra prommisar, och de franska pojkarna måste ju ha tyckt att de fick världens mest oväntade och trevliga bonus. Man brukar inte riktigt drälla på locals på det viset, men plötsligt händer det:-)

Anonym sa...

Hahahaha! Jag hade också för litet huvud igår efter kvällen före. Ögonen var också för små, fick bli glasögon för linserna fick inte plats. Och fler Alvedon än under det senaste halvåret sammanlagt hävde jag i mig.
Så går det när man jobbar kvällspass. I kväll är det dags igen, ett jippo på förlaget där jag ska hälsa välkommen och presentera en nyutkommen bok. Förra gången jag gjorde det tappade jag underkjolen. Ska bli jättekul i kväll. Verkligen.

cruella sa...

Ingrid: Vad SYND att jag är i Stadshuset till elva, minst. Jag kunde ju ha gate-crashat även denna tillställning och förgyllt den.

Cecilia N sa...

Cruella!

Jag läste på annat håll att du ska sjunga nyskrivet.
Det låter kul! Vi ska också göra det, nästa helg. Månne ni sjunger nåt av samma tonsättare? (FS)

Bloggblad sa...

Bereden... är det inte lite tidigt?

cruella sa...

Cecilia: Körledarna i kontraktet sjöng ett stycke av FS - vi andra gol Kennemark, Eggehorn och Tomas Boström:-)

Kul hur som helst, inte minst att träffa tonsättarna och höra dem prata om sitt värv:-) Mycket inspirerande och verkligen många vackra melodier.

Cruella - som inte äger en psalmbok, än mindre tillägget:-)

Anonym sa...

Förlåt, jag förstår att du plågades. Men vansinnigt roligt skrivet... Ordet galoppera är ju totalt underskattat. Jag känner en stor lust att genast skriva något med ordet galoppera och sprit i :-)

Anonym sa...

Prova Resorb, två tabletter vid hemraglandet. No hangover. ;-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.