söndag 14 april 2013

Gräsänka, gräsänder

Jag är som bekant ensam på täppan - oräknat de tre långbenta strösslarna av disk, tvätt, skor och apelsinskal - sedan tre veckor. Och några månader till ska det bli. Det går ganska bra. Jag har alltid var hygglig på att samla ihop mig när jag måste, det må gälla vad som helst. Klyschan som säger bryta ihop och gå vidare passar bra på mig. Då och då brinner det en säkring. Det kan utlösas av olika saker, men en orolig väntan följd av besvikelse och en känsla av svek och brist på kontroll är ett ganska säkert kort. Då gråter jag och snorar och tycker mycket synd om mig och tycker att allt är katastrof. Efter en stund, kortare eller längre, orkar jag inte vara så upprörd mer, och så lägger sig mitt inre stormande hav så småningom. Kav lugnt är det sällan, men dyningar och krusningar kan jag leva med.

På andra sidan jorden, inte hela varvet, men inte långt ifrån, lever min man i några månaders parentes innan vi flyttar in och ställer till det. Vill man ha en liten glimt från vardagligt kinesiskt stadsliv ur en västerlännings perspektiv så kan man läsa här. Kommentera går inte, han är inte mycket för den sociala sidan av medierna. Lite retro.

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men hjälp, så intressant! Och så bra han skriver! Läggs genast till bland bokmärkena.
Tack som tipsade.
(Tvärläste bara första ..., å, nu har jag nåt roligt att se fram emot i eftermiddag! )

Elisabet. sa...

Jag läser mera.

Sååå bra!

Blir han putt tro, om man lägger hans skriveri på en frukostbricka?

cruella sa...

Jag kan ju fråga:-)

Elisabet. sa...

Gör det!

Anonym sa...

Jag kikade också in. Trevlig blogg!

Ullah sa...

håpas sin vulva eksaminasjon gikk bra.

Ullah sa...

Det blev nästan norska.!

cruella sa...

Haha!

Anneli sa...

Tufft att vara själv om man är van att hjälpas åt. Men vilken spännande framtid du går emot.

cruella sa...

Jadu Anneli, det är ganska tufft. Tuffast att hantera är ändå det som hänger i luften och som ingen av oss kan påverka, vare sig vi är på samma ställe eller inte. Det praktiska funkar hyggligt, de är som sagt var snälla och ganska så väldresserade. Men jag prioriterar trevlig stämning, det gör jag. Inte så att jag sväljer uppenbar förtret, men jag lägger hellre tid på att bjuda på god frukost och middag så att vi kan sitta tillsammans än på att skrubba och städa. Men i morgon kommer min mamma, så ikväll får jag väl ta fram skyffeln och mocka undan det värsta;-)

Anonym sa...

I wish I weren't at the mercy of Google Translate when I read your blog, or try to, but please know I'm thinking of you (grass widow sounds no fun at all)...

Ulf sa...

Kan jag kommentera här att det var intressant att läsa kinabloggen. Några nlägg blev det och jag återkommer säkert dit.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hallå Cruella! Var är du i världen?