fredag 3 september 2010

Den ljuva september

Nå, ljuvheten är det si och så med; temperaturen sjönk alarmerande snabbt och söndagens simtur var måhända den sista av någon längd att tala om. Shoot.

I september läser jag franska, njuter av Nick Hornbys senaste, Juliet, Naked och ser Cracks, med den obegripligt trött valda svenska titeln Oskuldens tid. Not for the faint-hearted, I assure you.

Lite här och där skolstarter, skolbyte, nya gympakort, middagar, kolonifest, höstgrävning, potatisplock. Romaner på balkongen, men som sagt, vädret får ta och skärpa sig om det ska bli något mer av det.

Snart är det val. Spännande värre.

7 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Fast jag tycker nog att September än så länge visat sig från en bra sida. Strålande sol och hög härlig höstluft. Men visst är det kyligt om morgnarna när det är dags att cykla till jobbet.

Anonym sa...

Idag har vädret verkligen skärpt till sig. Riktigt behagligt på hemvägen.

cruella sa...

Båda: Det var en högst tillfällig väderdipp, tycks det! Jag badade i förrgår, bara det!

Kajsa sa...

Men idag var det riktigt höjdarväder, stilla och snudd på ljummet. Badväder?

cruella sa...

Kajsa: I förrgår var det badväder. I Mälarhöjden!

Annaa M sa...

Stod och petade på Hornby´s nya idag men tyckte den kändes tunn och sladdrig för 119 spänn. Men alltså värd pengarna?

Jag tycker september uppfört sig hyfsat vissa dagar och mindre hyfsat andra. Det där att tycka "hög härlig höstluft" dvs flera grader under normaltemperatur är trevligt redan i början av september förstår jag mig som vanligt inte på. Oktoberväder hör hemma i oktober och jag tycker inte det är det minsta härligt då heller. Men smaken är som baken.

cruella sa...

Annaa: Jag slapp fundera över vad Hornby kostade för det var maken som hade den med sig. Tunn, ja, han skriver ju inte tjockt. Men koncentrerat. På ett sätt jag gillar. Mycket ironiskt men samtidigt kärleksfullt. Lite Rocky!