onsdag 3 februari 2010

Lazy lady

Efter ett par veckor med hantverkare som dråsar in i ottan är det ju väldigt skönt med en morgon i mysbralla. Jag har världens bästa jobb som åtminstone nio gånger av tio tillåter detta långsamma uppvaknande. Eller, jag är väl inte alltid the best and the brightest när jag så småningom trillar ut genom dörrn, men P1, båda dagstidningarna och två tre koppar kaffe har blivit alldeles nödvändiga morgonvanor. Uppblandat med sedvanligt ryande på vimsiga skolbarn visserligen, men lugnet när de stänger dörren bakom sig. Oh yeah.

Vad de fainthearted kallar snökaoset fortsätter och jag gläds än. Rynkade pannan igår när modden var väl blötbrun för min smak, log lättat när jag gick hem senare på eftermiddagen och temperaturen tycktes ha sjunkit igen. Skidor har det inte blivit på alldeles för många dagar; jag befarar att jag nått blaséstadiet och tror att det bara är att spänna på sig närhelst.

Har i övrigt angenäma problem. Ska jag åka till Paris vecka 8? Eller ska jag åka norrut i stället och begå lite fjällvärld? Ska jag försöka ta ledigt en dag eller två vecka 9 och ansluta i Tandådalen med familjen innan jag åker parlamentsskidor i Mora dagen innan Vasaloppet?

Decisions.

10 kommentarer:

Åsna sa...

Jag skulle nog ta Paris.

Ullah sa...

Vad betyder ordet "irro" som jag såg att du använde hos Evis?
Å så håller jag med Åsna.

cruella sa...

Irro är ungdomligt sväng för irriterad. Inte skojigare än så. Men kortare!

Ullah sa...

Då var det som jag misstänkte. Här hemma hade vi nog valt långformen irritero.

Annaa M sa...

Jag skulle inte tvekat. Paris. Eller Dublin.

cruella sa...

Det blir förstås fjällvärlden, motvalls som jag är.

Christina sa...

Kan någon förklara varför hantverkare måste gå igång kl 7 ?
Hos oss pågår en badrumsrenovering, och sovmorgnar är inte att tänka på. Igår var jag t o m tvungen att gå ut innan 7 och skotta fram en parkeringsplats till hantverkarbilen innan den anlände.

Och jag saknar mysbyxorna jag med, som just nu består av sladdriga långkallingar ;)

Åsna sa...

Hantverkarnas morgonpigghet är en gåta, men tror ni verkligen att de misstycker så hemskt mycket om man går omkring i mysbyxor? Om man har för vana att gå omkring naken kanske man får ändra sina rutiner lite medan hantverkarna är där, men mysbyxor?

Howdy Sailor sa...

Min brorsa stod i liknande huvudbry. Bort från kylan ville han och landade på en resa till Beijing. Döm om hans förvåning när det var kallare där än i Luleå.

cruella sa...

Alla: Jag har krånglat mig ur parlamentsskidorna och lyckats få till tre hela dagar till fjälls med min familj. Veckan innan åker jag i tur och ordning till fjällbrorsan och föräldrarna i Hemmahålan.

Vinter vinter über alles!