söndag 20 december 2009

Sista rycket

Det är så tradigt med människor som tjatar om hur stressade de är och hur mycket de jobbar och yada yada. Orka och förresten slutade man skryta över övertidsjobb och långa dagar redan på 80-talet. Typ.

Jaja. Jag har jobbat massor. Jag har haft massor med kul. Jag har ätit massor av löjrom och druckit mängder med glögg. Jag har pulsat i snö och fått frusna öron och jag har haft glöggparty med en hel hop ofantligt trevliga människor. Jag har sett Eddie Izzard. Jag har sjungit tre julkonserter och har en kvar innan julafton är över. Jag har handlat bra julklappar och jag har riggat inte mindre än två julgranar. Jag har sett en julgransbelysning flämta och dö. Jag har plockat upp och hängt mängder med snövåta plagg efter ystra barns pulkaåkning till sent in på kvällen.

Jamen det var väl inte så tokigt.

Nu ska jag packa.

7 kommentarer:

Kajsa sa...

Övertidsjobb och långa dagar är so last century. Löjrommen däremot tror jag att jag tar med mig in i tiotalet!

/ingrid sa...

Packning alstrar nya uppgifter på listan (som man inte skriver för man tror man har det i huvet). Ena barnet hade ungefär trettio trosor, det andra fem. Tro inte att de kan samsas och dela ... näe, ut i snön och shoppa nya. Och marsvinen kissade på favoritbyxorna och det är huggsexa om de oudda strumpor som kan fiskas upp. Packa pappas kappsäck får han göra själv, jag knölar ner resten.

Tack för väldigt trevlig glöggtillställning! Jag drack glögg, kaffe, öl och vin och soppa. Sen gick vi vidare och drack champagne.

cruella sa...

Det var rackarns roligt att se alla glada människor i julfina kläder och allt rödare kinder. Glögg, öl eller brist på syre?

Ja, gud vilket osorterat pimplande det blir vid sådana tillfällen! Tur kanske att det var så varmt ändå - > all vätska behövs i kroppen - > man blir inte kissnödig på Eddie.

cruella sa...

Låt mig gissa att trettiotrosorsflickan är Ella den förtrollade.

Ullah sa...

Jag har inte druckit någon glögg! Inte ätit julbord, inte varit på julkonsert, handlat de flesta julklapparna via internet, släpat fram en plastgran från vinden, bakat en uschel fruktkaka, skickat lite julkort. Och köpt en kalkon.

Cecilia N sa...

Jag har haft sista grupparbetet före jul, köpt alla julklappar, ostädat huset, skottat snö och skottat snö, sjungit adventskonsert och ska vara med vid julspelet och sjunga vid midnattsmässan.

/ingrid sa...

ullah: du är en överlevnadskonstnär!

Cruella: ja, Ella = trettiotrosorstjejen. Som en liten julöverraskning har A. lånat ut lägenheten (byggarbetsplatsen) till sin kusin som bor i kall stuga dit vedbilen inte förmår halka i dessa dagar. OCH till grannen som får släktinvasion till jul. Så vi sopade lite marsvinslortar för att skapa julstämning för den udda samling herrar som ska husera hos oss. Själva far vi till Skåne om några timmar. Ska bara hetsjobba lite först. GOD JUL!