torsdag 31 december 2009

Go'vänner och alla som jag känner

Det blev en nyårsafton i år också, fast den knappt syns bak snörök och lätt dimma. Lagom till årsslutet steg temperaturen så där 10 grader och vi kan tillbringa flera timmar utomhus utan att förfrysa nästippar och tår. Om vi vill.

Det vill vi inte. Tydligen vill vi gå i långkalsong och dricka överbliven julöl, så här i middagsförberedelserna. Rökdoften ligger tät efter korvgrillning i skogskojan, och några middagsgäster förutom broren syns inte till. Oändligen skönt.

Jag tror att 2009 har varit ett hyggligt år. För exakt 10 år sedan klädde vi oss till millenniefest på ett hotell i Malmö, jag och maken och tre väldigt små barn - en liten Pippi och två små Dracula. Festen var ett kaos av vimlande småbarn som så småningom däckade på golvet lite här och där. Till frukosten nästa dag gräddade vi våfflor.

Våfflor i början, korv i slutet. Och en massa familjeliv, glädje, sorger, frustrationer, kärlek och aktivitet däremellan.

Lugnare tider stundar. Man blir äldre. Barnen ser man mest ryggen på. Eller ett blekt ansikte upplyst av en datorskärm. Ibland vill jag gråta, men mest är jag nog stolt och tacksam.

Och för arg och för glad och för snabb i orden. För sådan är jag. I decenniets slut liksom i dess början.

Gott nytt år, alla fina vänner!

6 kommentarer:

Annaa M sa...

Det blev nyårsafton här också, snabbare än man kunnat ana. Och middagen är inte serverad ännu eftersom pendeln mellan fest på gång och ingen fest på gång svängde många gånger i sonens mobil. 17½ det är väl en typisk ålder då man som pojken inte självklart har ett antal välarrangerade fester att välja mellan att gå på. Till mig själv skulle jag aldrig gjort en skaldjurspaj men nu blev han hemma så den står i ugnen! Han sover i soffan.

Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

Malin B sa...

Gott Nytt År till dig också!!!
Hej vad de går de här åren.
På årets första timmar verkar datorn gilla läget att lämna kommentarer hos dig så då måste jag passa på, den där "ordverifieringsraden" är det bara ett kryss över ibland...
Men nu så! =)

Tessan sa...

Gott nytt år på dig med! Ofattbart att tiden går så snabbt!!

Elisabet. sa...

Härlig och rörande läsning ..., jag satt och log mellan varven och kände igen mig.

Så där hur livet är.

Allt gott önskar jag dig och din familj!

Ullah sa...

Gott nytt år från mig med!

Tessan sa...

Kan du kolla din live.se-mejl? Där finns en låååååång berättelse om min julförälskelse :)