fredag 6 november 2009

Help!

En hel vecka har gått sedan vi kom hem från Japan! Kanske vi aldrig var där!?

Vad som känns är att det är vintertid. Jag blir vilse. I Japan var det visserligen inte ljust på kvällarna, men dagarna, dagarna... Svensk sommarvärme när den är som behagligast och kortärmsväder att flanera i även på kvällen.

MEN FLYTTA DIT DÅ, vill jag skrika åt mig själv. (Det brukar jag ju helt moget göra åt andra som gnäller över svenska årstider, sak samma vilka.)

Närå. Det ska nog bli bra med svensk november och december och januari och... Ja, ni vet. Behöver komma i fas lite bara.

Fredag. Jag tror minsann det blir en tur förbi Systemet. Jag avgav ett nyårslöfte om att dricka lite mer alkohol häromåret, men det går ganska dåligt.Jomenvisst. Här är jag ju. I Tokyo.

9 kommentarer:

Tessan sa...

Underbart att resa.. och till ett så annorlunda ställe jämfört med här hemma!!! Njut av minnena!!

Cecilia N sa...

Wv funderar om man behövde handsar där? Stavar som en kratta ...

Vad är det för breddgrad på det där stället om det är så trevliga temperaturer så här års?

cruella sa...

Tokyo ligger på samma breddgrad som Cypern, NY och Aten påstås det på nätet, men kustläget vid Stilla havet gör klimatet varmare. Medeltemp under året är närmare 16 grader. Maj och oktober brukar rekommenderas för resor, på somrarna är det oerhört klibbigt och varmt i Tokyo, ofta över 30 grader.

Översättarhelena sa...

Vilket bra nyårslöfte! Det ska jag nog härma.

Jag var ju i norra Grekland samtidigt som du var i Japan, och ni verkar mycket riktigt ha haft det varmare.

Ullah sa...

Vad roligt med bildbevis och vad skönt det låter med värme!

Annaa M sa...

Trevligt med bild, som sagt! Japan har jag aldrig längtat till men blev jag erbjuden att åka så... Värmen låter bra. Och det är ju så, att det inte bara är att flytta. Nånstans. Tyvärr.

Bloggblad sa...

Häftig att du varit där! Min flygrädsla gör att jag automatiskt plockar bort drömresplatser långt borta.

Kajsa sa...

Det där låter ju som behagligast tänkbara väder. Det kan man ju inte direkt säga om dagens stockholmsväder. Om man inte är den självplågande typen.

Evas blogg sa...

"Kanske vi aldrig var där" Så tänker jag också när jag ser bilderna från Egypten. Det känns så avlägset nu. Tokyo måste vara en spännande stad.