tisdag 10 mars 2009

Morsans tisdag

Vakna. Somna om. Bli väckt en andra gång av förgrymmad make som tycker köket är ett slagfält. Visst, men inte mitt slagfält. Ungarna får lära sig skura långpannor.

Kaffe. Kaffe. Kaffe. Och många tidningar. Var borta i slutet av förra veckan och har därför en backlog som heter duga. Man skulle kunna tro att informationssamhället nått hemmahålan, men där tar man grundligt miste. Lokaltidningen är vad namnet antyder, och det angår inte precis mig.

Samtal till musikaffären om krånglande gitarr. Strängarna ligger an mot halsen. För torr luft, halsen sträcks och vrids och beter sig illa. Åtgärdas i morgon.

Tvättsortering efter en halv skidvecka. Det mesta luktar rökt korv efter trivseleldningen.

Kånka kånka kasse till Emmaus. Provade en drömklänning i giftigt gulgrön shantung. För stora boobisar hur jag än sjönk in med bröstet. De kom väl ut på baksidan i stället. Fanken.

Jobb. Eller "jobb". Och nu går jag hem. Och lagar chili con carne. Och provsmakar en hallongrotta som framställts i min frånvaro.

Köket är antagligen ett slagfält.

5 kommentarer:

Anonym sa...

hei- kjende meg godt igjen i det med kjøkken som slagfelt. men har heldigvis to sønner som har fornuft nok til å svare igjen; ein gong kom eg heim frå reise, kl var 05..og eg skulle videre kl 06.. kjøkkenet var eit katastrofeområde- og eg tok ansvar og rydda.. ringde så min sønn og fortalte han kva eg synest om å komme heim slik - og kor lang tid eg hadde brukt på å rydde.."synd for deg" var svaret. etter det har eg ikkje rydda.
koseleg å lese bloggen din! skriv meir!!

Cecilia N sa...

Jag drabbade samman med sonen häromdagen om huruvida det ingick i "städa köket efter sin vecka" att tömma av smulorna från skärbrädan, smulor som han inte producerat.

Rätt vad det var upptäckte vi att vi dessutom städade de två lådor som befinner sig närmast under skärbrädan och rensar bort en orimlig mängd sparade limppåsar som förskansat sig längst in ...

Bloggblad sa...

Jag tog mig samman och diskade en tredagars förut idag. Vi har diskmaskin, men det blir massor av grejer som måste handdiskas ändå.

Förr i tiden, när vi hade barn hemma och jag jobbade heltid, diskades det varje dag... Vad har hänt? Vi är två vuxna, jag jobbar halvtid utanför hemmet... och här är katastrofutrymmen lite överallt.

Anonym sa...

Haha, så underbart skrivet.. gillar ryggboobisarna:-D

PGW sa...

Hallongrottor är ändå hallongrottor. Kisa lite när du går genom köket så går det nog bra ska du se :-)