måndag 1 september 2008

Homer och Flanders


Inlägg från september -05 på annat ställe:

"Vi har en rätt ny granne här i huset. Kom i samspråk häromdagen, i tvättstugan (var annars). Hennes dotter är i H:s ålder och så snackade vi lite så där som man gör. Hon verkar väldigt rejäl, hennes man är snygg på ett helylligt sätt och verkar också rejäl och så berättade mamman (Lolita, Lenita, minns ej, det var liksom inget namn som liknade nåt annat) att ungarna står i kö till Maria Elementar för där är det ju så bra etc. Och jag i gympabralla och stripigt hår, nickade och log lite stelt för mina ungar går i flumfriskola och jag kände mig plötsligt helt ambitionsbefriad.

Ikväll blev det väl ytterligare kufvarning för när vi var på väg ut för att företa begravning (ja, orientera och basta lite också) så stötte vi ihop med henne och ungarna och jag hör mig själv säga "ja, här i påsen har jag två döda hamstrar som vi ska begrava, tihi" och hon "va, dog de båda på en gång" och jag "nej, den ena har legat i frysen i två år" och hennes ungar "åhhhh, får vi se" och så av med locket... Ja. Jag behöver öva på att vara lite mindre... spontan? Frispråkig? Socialt begåvad?

Jag lär inte bli bjuden på kafferep i första taget.

Cruella, i Sverige, i verkligheten."

Jajamensan. De är frireligiösa förstås, därav det där präktiga som skavt och irriterat fast de är hur trevliga som helst.

Och jag är Homer Simpson. Ingen överraskning. Det heller.

8 kommentarer:

Malin B sa...

Malin säger bara en sak:
"Du är då för skön!!!"

vajl sa...

Tyckte väl jag kände igen det... Såg inte överskriften förrän efter att jag läst. Undrade om ni haft fler hamstrar som kolat.

Boken jag ville ha, på din jobb-bibbla, den fanns bara som e-resurs.. Men annars var det ju schangdobelt att man kan ha böckerna i ett år!

The Pale Green Woman sa...

Alltså det här med frysta hamstrar tror jag du får utveckla lite mera ..? Begravs de bara i par eller vad ..?

Howdy Sailor sa...

Väntar man på att marken ska tina brukar man begrava nån gång i april-maj. Fast jag var inte bättre; när jag skulle begrava min döda sköldpadda kom jag plötligt ihåg att hans hustru låg i frysen sen nåt år tillbaka.

Bra blogg förresten! Jag återkommer!

Howdy Sailor sa...

Nu har jag pillat in dig på min läslista också!

Moderna sa...

*ASG* jag kan höra hennes tankar "har de tagit livet av båda två...?" och sen "aaah hon har döda hamstrar i frysen!!!"

Cecilia N sa...

Tur att det stod "hamster" på påsen i frysen. *asg*

(Jag frös ner strömmingsrenset i somras när strömmingen kom hem nån dag efter soptunnan tömts och det alltså var nästan två veckor till nästa tömning. Väl märkt påse ...)

Inna sa...

Underbart!
Jag har också haft husdjur i frysen. I plastburkar bland alla matlådor =)

Mina kompisar, dvs de manliga, höll på att dö när jag talade om att vi hade döda möss och ett marsvin i frysen i väntan på att tjälen skulle försvinna.
Numera vilar de tryggt intill Vänerns strand. Begravda med blommor och sång.