torsdag 25 september 2008

En dag

Seg morgon med tidning och klapp på sjuk dotter. Uppiggande telefonsamtal från god vän som lockade mig ut på promenad. Och vilken promenad sen! Den bara vecklade ut sig och blev underbarare och underbarare. Boklån till sjuklingen och det hon ville ha fanns inne. Sakta stros mot Fjällgatan. Branta trappor som lönas med vidunderlig utsikt. Sol och skugga i perfekt kontrast. Tvärsväng mot Vita bergen, spontanta krokar - och så öppen koloni med dahlior, bjudpäron och söt farbror från Sumpan som gav oss varsin stjälk kärleksört! Vidare mot Malmgårdsvägen och just där blommar stockrosor, krasse och klängros mot husväggen. Och över gatan, vid malmgården där det nästan alltid är stängt var det öppet trädgårdskafé och lövrök.

Tänk att bara få trä upp det ena härliga efter det andra på en tråd så där.

7 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Eller hur? Det var LJUVLIGT!! Sen gick det utför, men med den dagen i bakfickan gick det lättare att leva med. Tack! Och tack för fikat!

cruella sa...

Hehe, det gick utför för mig med - för SÅ himla kul hade vi det inte, jag och statsministern. Men som sagt, lätt att leva med efter en sådan inledning:-)

Howdy Sailor sa...

Ja, Sverige är helt sagolikt nu. Igår drog jag iväg ungarna på picknick som alternativ till traditionell middag. Släng dig i väggen, sommar!

em sa...

Blir riktig nostalgisk när jag läser om din vandring "där barn jag lekt".
Margaretha från Södermannagatan

Anonym sa...

Just den vandringen är underbar kan en före detta stockholmare intyga. Nämligen undertecknad.

Intill Sista styverns trappor fanns det också en parkbänk, vill jag minnas. Där går det utmärkt att förlova sig, säger en som vet. Nämligen undertecknad.

Hittade hit via Lotten!

cruella sa...

Lady Stalker: Hej på dig! Ja, Söder är underbart:-)

Anonym sa...

Det är min ständiga optimism som gör att jag läser ut alla böcker! ;)
"Den blir bättre, den blir bättre!"
Men självklart börjar jag inte läsa en bok jag inte tror på. Någon måtta får det allt vara på tidsslöseriet.