söndag 2 november 2014

2. Fem saker jag har tänkt på i dag.

Att jag trots allt är en sådan människa som springer bättre med något distraherande i öronen. Men aldrig musik. I dag var det Medierna och Obs Magasin. I det senare programmet talade en ung man om uppbygglig konst på ett sätt som gjorde den här gamla tanten alldeles skrajsen.

Att jag måste hitta ett vettigt förhållningssätt till mina vuxna och snart vuxna barns alltmer självständiga liv så att jag inte kväver dem i överdriven och oombedd omsorg.

Att jag tydligen får andliga behov i allhelgonatid. I dag var det tredje dagen i rad som jag gjorde mig ärende i kyrkan. Mozarts C-mollmässa har jag möjligen bara hört i sin helhet en enda gång förut. I dag var sopransolisten Elin Rombo, numera hovsångerska, och hon är fantastisk - se där ett tips!

Att det har varit oerhört skönt med en ledig vecka fylld av kultur och umgänge. Jag lever upp.

Att jag saknar Kina. Varje dag tänker jag på en känsla, en doft, en smak, en omtumlande upplevelse eller bara vardagen i all sin frustrerande vanlighet. Nära, långt bort.
2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det är märkligt det där hur ett land "sätter" sig i en. För mig är det Vietnam. Tänker mig dit varje dag.

cruella sa...

Det förstår jag verkligen! Jag skulle vilja göra en lång Kambodja- och Vietnamresa också. De där fem sex dagarna för ett år sedan skimrar i minnet. Jag tror aldrig jag har känt mig så omedelbart välkommen, avslappnad och hemma på en helt ny plats.