tisdag 26 mars 2013

Sjuklägret

Jeg er så forkølet, forpint og besværet,
og det er så synd og så trist,
og jeg er så syg, som ingen har været –
siden jeg var det sidst.

Og jeg ligger i sengen og tænker kun på,
at jeg har det så vederstyggeligt,
og er så elendig og mishandlet, åh!
Og det er i grunden så hyggeligt.

Fast nu är det inte hyggeligt längre. Inte sedan i torsdags har jag varit på benen mer än några minuter i taget. Det värker precis överallt! Inte orkar jag läsa heller. Och inte se på film. Knappt internetta. Hungrig blir jag lite då och då, men det är inget som smakar. Jag skedar i mig lite soppa. Gnager på en brödkant. Varmt vatten med citron och honung är gott, liksom riktigt kall yoghurt med min hemlagade svartvinbärssylt. Men det blir lite tjatigt i längden.

I söndags for M till Guangzhou, så nu är jag gräsänka i fyra månader. Det är ju ingen brist på sällskap med tre tonåringar i huset, men det blir ju annorlunda. De är glada och kärvänliga, mina ungar, men inte direkt några arbetsmyror. Och jag är bäst på att själv ta tag i saker så att det blir gjort snabbt - tålamodet är inte min bästa vän, och därför har jag väl, som det heter, skämt bort min omgivning (nej, inte mannen). Det blir en startsträcka innan vi funnit nya former för hemarbetet nu.

Men först stundar påsk! Jag kom till slut tíll skott och bokade biljetter till Jämtland för oss alla fyra. Hoppas på några fina vårvinterdagar med kaffe vid solig vägg, skidor på sjö och över fält, brasa och kolbulle. Det brukar vara väldigt trevligt och avkopplande.

8 kommentarer:

Kajsa sa...

Hu, been there done that - hoppas du kryar på dig snabbt så du kan njuta av Jämtland i påsk.

Själv ska jag lata mig på landet, och läsa den där Mo Hayder-boken som du tipsade om på min blogg för ett tag sedan.

Glad påsk!

cruella sa...

Tack för uppmuntran! Lova att du lägger bort boken om den påverkar den mysiga påskstämningen för mycket;-)

Ha en härlig påskhelg!

Monet sa...

Usch det låter riktigt illa. Men frisk blir du ju även om det kan ta sin tid. Krya på dig och Glad Påsk!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Krya-på-dig-hälsning från en mor som ständigt curlat sina barn, men se i vuxen ålder skämmer de bort mig tillbaka så något blev rätt i alla fall. Kärleken tror jag. Hett vatten över färsk riven ingefära, citron och honung tror jag på. Men det har du nog redan testat!

cruella sa...

Tack för uppmuntran! Här storkonsumeras C-vitamin i form av pressad citron, grapefrukt och blodapelsin. Ingefära i varmt honungsvatten och citron har jag levt på i några dagar. Aptiten är långsamt på väg tillbaka.

Anneli sa...

Usch - lämna sjukligheten och kom upp till frisk luft, vita vidder och härlig vårvinter! Det kommer att göra dig gott. Välkommen!

cruella sa...

Ja tack, Anneli, det är det jag hoppas på! Och det verkar ju ska fortsätta vara fint:-)

Anonym sa...

Ja, krya på dig och fyra månader går ganska fort.