fredag 29 oktober 2010

The gloom

Om jag någon gång gör en skräckfilm ska den heta det, och den ska tilldra sig i huvudet på en medelålders kvinna med begynnande gäddhäng, ful frisyr och ett par kilo för mycket på mitten. I huvudet virvlar föresatser om bot och bättring som vilsna löv om hösten, lågfrekvent ångest över otillräcklighet, uppväxande och snart inte alls behövande barn, kladdiga köksgolv, uteblivna prestationer, obefogad snäsighet och insikt om att vänskaper inte alltid ger det man trott dem om. Och så minimal sexlust men ett allt större sug efter alkohol.

Den filmen blir man ju fett sugen på.

28 kommentarer:

Översättarhelena sa...

En film om mig alltså!

cruella sa...

The more the merrier! Eller... eh.

Fru Decibel sa...

Ö-helena, inte alls. Den blir om mig hör du väl, och Meryl Streep ska spela mig.

cruella sa...

Det här känns som en originalitetsdiss av produktionsbolaget...

Anna sa...

Men kan den inte sluta lyckligt då, som en twist liksom? Hon vaknar upp en morgon och har blivit en jätteglad och kåt skalbagge?

Eller jag vet inte.

Elisabet. sa...

Ja, och tänk dig då när filmen inte börjar där, utan när det "begynnande gäddhänget" och "några kilos övervikt på magen" har nått sitt maximum .., när barnen har flyttat ut och kvinnan knappt vet vad hon är till för och sexlusten, som var så fantastisk i början, nästan har försvunnit - hellre en bok -, då blir det en film som heter duga .-))

En riktig skräckfilm.

Översättarhelena sa...

Jaså, Meryl Streep som Fru Decibel? Då kontrar jag med Catherine Zeta Jones som Ö-Helena, som alltså vaknar upp som en glad, kåt samt snygg och omtyckt skalbagge på slutet.

Anna sa...

Jag tror vi har nåt här. Jag ser slutscenen framför mig, där Zeta Jones-skalbaggen springer nerför en alptopp ner mot den väntande flocken av miljontals skalbaggar.

cruella sa...

Skalbaggar gillar väl cava, bitter, fransk cider och hot whiskey? Annars måste det bli en annan storyline...

Miss Gillette sa...

cruella: Du menar väl att man blir fettsugen _i_ filmen? (Om jag får vara så förmäten och påpeka att du råkat särskriva fettsugen där i din post.) ;-)

cruella sa...

MG: Jag talar youngish.

Åsna sa...

Man blir fettsugen i filmen och vräker därför i sig ett kilo smör?

Ullah sa...

Tyvärr kan Zeta-Jones inte spela Ö-Helena, för hon skall spela mig. Bara så ni vet.

Översättarhelena sa...

Jaha, då blir det väl Rowan Atkinson som får spela mig som vanligt, då.

Ullah sa...

Du kan ta Noomi Rapace, Helena.

Översättarhelena sa...

Jag tror tyvärr hon är upptagen med att spela min äldsta dotter.

Åsna sa...

Vad irriterande det är att man inte kan gilla kommentarer. :-P

Lotten Bergman sa...

Jag måste bidra med lite extra till filmen: applådslutet.

Alltså, när Zeta Jones-skalbaggen springer nerför en alptopp mot de miljontals skalbaggarna, vänder de blickarna mot henne och ställer sig mangrant på de bakersta benen och applåderar hysteriskt med de främsta.

Ingela sa...

Ja inte lär det bli svårt att få till det manuset. Det finns en outsinlig källa att ösa ur bara i detta kommentarsfält. Jag anmäler mej härmed sm medförfattare. Mona Malm kan få spela mej. Hon har ju varit både gammal och kärlekskrank på film. Men jag minns faktiskt inte om hon fick till det nån gång. Precis som irl.

ab sa...

Men skalbagge? Då blir det ju Kafka, blir det inte? Kan hon inte bli en himla överraskad kåt svan i stället? En terrorsvan som sparkar folk på smalbenen som hämnd. Ett fett sugen svan spelad av - av - ja, inte Helena Bergström. Eller Börje Ahlstedt.

ab sa...

Zeta Jones har ingen huuumor.

Jag vet vem som har humor! Julie Walters! Såg ni henne sjunga Take a chance on me i Mamma mia? Både kåt och gammal!

PGW sa...

Pax för att Helen Mirren ska spela mig. Vi är inte ett dugg lika men hon är cool, så jag bestämmer härmed att hon spelare mig. Ända fram till skalbagge-stadiet, då blir det väl gänget som gjorde Ringen-filmen som får konstruera något.

/ingrid sa...

Hahahahaha, skulle bara in och kolla flygtågtider och fastnar i the story of my life. Cruella, så snart jag är tebaks vill jag diskutera storyline med dig. På Gondolen. Du får dricka vad du vill bara min roll spelas av *trumvirvel* Mads Mikkelsen. Enda chansen att få någon sorts kontakt, tror jag.

cruella sa...

Men kanske Aragorn kan spela mig då?

Eller så Gimli. Han gillar ju rökt fläsk och pilsner och så lite röka på det.

Musikanta sa...

Det blir bättre när du kommer över klimakteriet - jag lovar! Jag hade min absolut största livskris när jag fyllde 50 - trodde att jag var helt slut som kvinna då.

Jag lever numera livets glada dagar med både gäddhäng och gravidmage utan sug efter alkohol och med den gamla sexlusten i behåll...

Och med ingen som helst ångest över otilräcklighet när det gäller städning, haha! Cheer up!

PS. Jag lägger din blogg till min lista om du inte har något emot det.

cruella sa...

Musikanta, välkommen. Och tack för muntring. Men alkoholen överger jag inte!

Ullah sa...

Hoppas det känns lite bättre idag.

northofsweden sa...

Dendär filmen vill jag se!