måndag 22 juni 2009

Vitt blod

I dag var det dags för uppföljning/fortsättning på historien om mitt nya bottenresultat. Och redan innan den legitimerade biomedicinska analytikern tappat åtminstone sju rör vackert blod (jag kollade inte hela tiden, för det började pirra så läskigt i armen och jag liksom föreställde mig att blodet droooooogs ut i långa trådar och ... ja.) så hade jag. 87.

Tusan.

Nervöst nästanflabbande fast coolt (lurar ingen förstås) frågade jag doktorn om jag borde vara orolig för leukemi och inre blödningar. Det ansåg han inte.

Beväpnad med tre små rör som till fredag ska fyllas (nä!) med onämnbar materia gick jag hem via Ica och stockade upp på blodpudding, leverpastej och spenat.

As if.

7 kommentarer:

/ingrid sa...

uj uj, vad trött du måste vara! jag hade också låga värden på en jobbhälsokoll och åt järn ett tag. Sen stabiliserade det sig, men det var visst rätt lågt ett tag fast jag inte minns siffrorna. Satt och somnade på möten, skitjobbigt och pinsamt. Kanske sommarvilan hjälper upp värdet för dig?

cruella sa...

Tröttheten är ett normaltillstånd. Så blir det ju med tiden och den här tiden har nog varit lång;-)

Jag ska hälsohelga mig hela sommaren. Jordgubbar är roligare än blodpudding, visst?!

PGW sa...

Hm, du har inte kramat vampyrer på sistone? Sällskapliga män med långa tänder och slängkappa?

pärlbesatt sa...

Men jösses, det där var ju post-partum-siffror, eller siffror som far min hade när han var halvbra är han var sjuk, ublä, det måste verkligen ses till! Krya på dig, och hoppas verkligen doktorn känns bra och seriös. Stor styrkekram!

Cecilia N sa...

När jag blödde som en stucken gris för ett drygt år sen skrev läkaren att jag skulle ha Niferex som tydligen ska vara "häftiga" järntabletter. Huruvida de är receptbelagda eller inte känner jag inte till. Annars finns det ju andra på apoteket,att sällskapa med jordgubbar, leverstucning, spenat och choklad.

Catta sa...

Oj, det var ju inte så mycket. Och jag känner igen det där med att tröttheten blir det normala. Nu fattar jag inte att jag ö h t funkade när mitt blodvärde var som sämst, runt 60 om jag minns rätt. Mer jordgubbar!!

Jessica sa...

leukemi ger ökar vita blodceller. Om det fortsätter neråt så är kanske en remiss till en hematolog på sin plats. Om de inte kommer på hur eller varför du har så låga värden.