tisdag 8 juli 2008

It's raining, it's pouring

... the old man is snoring.

Nu var det slut på vackervädret. Kaffe och helgens DN hann jag i alla fall med i trädgården innan det drog ihop sig. I går kväll kom förebud om väderväxling i form av dramatiska blixtar och avlägset muller över bukten. Vackert vid elva på kvällen då himlen och tillvaron i övrigt är vid och tyst.

Övriga familjen spelar spel och själv överväger jag en tur till Erikshjälpen i Tomelilla. Denna vår har jag haft en sagolik tur och fyndat hur mycket snyggt som helst. Personligen tror jag att det är folks shoppinggalenskap som sätter avtryck - de lämnar bort för att kunna handla nytt. Och där kommer jag in i bilden.

Storsonen har vi skickat till LA för språkkurs. Innan jag fick det första sms:et om att han var framme och installerad kulminerade alla helvetes kval i en halvtimmes nattpromenad på heden med tårar och snor. I sådana lägen kan jag åkalla vem som helst, och vem som helst lyssnade mycket riktigt och såg till att jag hade ett meddelande på mobilen när jag smög in igen. Så här skriver en snart femtonårig kille till sin ömma moder efter en resa över Attilanten och lite till:

sorry att jag inte skickat sms har ar allt lugnt

Dåså.

Besvärjelse för dagen: Rain, rain, go away, come again some other day.

5 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Här har du en till som åker snålskjuts på andras köpmani. Numera behöver man knappt gå till några andra affärer än Myrorna och Emmaus. Möjligen med undantag för när man behöver nya trosor.

Anonym sa...

Ö-Helena: Trosorna snappar du väl tag i på snabbköpet?
(Eller minns jag fel?)

Översättarhelena sa...

Nä, var inte det Miss Gillette? Själv är jag så exklusiv att jag handlar trosor på Kappahl.

cruella sa...

Mina trosor är så gamla att jag inte alls kommer ihåg var jag köpt dem!

Cecilia N sa...

Vilken spännande resa! Bara Isle of Wight, som dotra for till, var ju mamma hade så det räckte. (För att inte tala om Stockholm, men det var en annan sak.)

Skönt att SMS:et kom till slut ändå.