fredag 22 februari 2008

Flurig fredag

Flurig är ett ord jag misstänker har en grov isogloss någonstans i höjd med Söderhamn.

Bra ord. Ursprungsbetydelsen är "oredig", "trasslig" och används för det mesta om hår, as in bad hair day. Men som alla begriper är det ett extremt användbart uttryck för att beskriva andra förtretligheter i vardagen också.

Idag är jag inte bara flurig på knoppen. Jag känner mig ganska flurig i knoppen också. För att inte tala om hur det ser ut på skrivbordet. Och i kalendern. Och hemma.

På söndag bär det av till Sälen. Dessförinnan måste jag inhandla ett par längdskidor. Jag har försökt förtränga det in i det längsta, men i slutet av mars ska jag, inshallah, åka till Kuusamo i nordöstra Finland och spöa nordiska grannar i skidspåret. Parlamentsmästerskapen heter detta komplett okända event, och förklaringen till att jag finns i startlistan stavas j-u-l-f-e-s-t.

Hittills har jag mörkat frånvaro av både form och skidor. Nu är det dags att sätta allt på ett kort, Vasaloppsvecka och allt.

Nog måtte inspiration räcka en bra bit?

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

Så tråkigt att vi missade varandra: jag åkte från Sälen i söndags. ;-)

Du kunde ju fått låna mina skidor om jag kände till det här. Här ska nog inte åkas någe mer skidor den här vintern ...

Cecilia N sa...

Hur går det med försvarandet av det blågula parlamentet? Är det helgen efter påsk?

Anonym sa...

Cecilia: Ja, hemska tanke! Men jag är i hygglig kondisform åtminstone. Kutade sex kilometer över stock och sten och i skvättande lera i lördags - jag var alldeles häpen över hur bra flås jag hade. Armarna är väl lite ämliga så jag hoppas på gott fäste så jag slipper staka så förb-t.

Över påsk blir det hårdträning i eljusan i Brunflo!

Cecilia N sa...

Hur gick det? Hur gick det? Hur gick det?