onsdag 1 juni 2011

Faller in i ledet

Jag konstaterar att jag nu säller mig till den tredjedel av kvinnor över 40 som har gallbesvär. Så jävla ynkligt! Ska magen inte längre palla stekt strömming med skirat smör och potatismos, kvällsmackor och mysligalopp, kroppkakor med skirat smör och grädde och nybakt bröd samt lite smågodis.

Då vill jag inte vara me'!

11 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Böh, det var väl inget, mina gallstenar och deras hus är borta sen länge, kanske mer än ett decennium, så du är lyckligt lottad. :)

Dessvärre hjälpte bortplockandet av dem bara delvis, vilket de INTE berättade innan. (Innan? Före? Gaaah).

Ingela sa...

Det är inget kul. I synnerhet inte när man debuterar i gallsvängen under en tretimmars bussresa. Nu är det piller i handväskan som gäller. Så är det att sälla sig till de ynkliga.

Miss Gillette sa...

Beklagar.

Vad är mysligalopp?

cruella sa...

Mysligalopp är ett stort intag av mysli helst med kanel och socker och iskall mjölk ganska sent på kvällen! (Den afdöda prinsessan Diana brukade äta cornflakes med drivor av socker och så double cream över hela härligheten när slottet gått till vila. Där är jag inte riktigt än.)

För övrigt släppte anfallet efter typ sex timmar och sedan dess har jag med berått mod testat lite av varje - utan besvär. Voffor?

northofsweden sa...

Mys-liga-lopp: Löptävling för en mysig liga?

pärlbesatt sa...

Köp Gallelixir från ... skit, jag har glömt firman nu, men den köps på hälsokosten iaf, så är du garderad. Eller så kan du köpa, och nu har jag glömt vad DET heter... Jägermeister, så, nu kom det tillbaks. Allvarligt talat, Gallelixir var bra, vill jag minnas. Numera passar jag mig bara för t ex vispgrädde, som annars var en säker väg till knip och ont.

Lady Di night binging på snabba kolhydrater, det var en syn det... :)

ela sa...

Blev av med mina gallstenar förre tre år sedan, men jag kommer ihåg hur ont det gjorde. Jag beklagar verkligen! Vill du inte operera bort dom?
Jag hade tur och sedan operationen kan jag äta precis vad jag vill.

Miss Gillette sa...

cruella: Mycket trevligt namn på den sporten, som jag själv tydligen idkat en variant av utan att ens veta om det. Svårare än så ska väl inte sport behöva vara?

Christina sa...

Gallbesvär? Näe ..? Det kan man väl få bort på ngt sätt? Ändrad kost? Eller är det "bara" medicin?

cruella sa...

Alla: Tack för deltagande och råd, nu har magen skärpt sig igen. Och det tycks ganska typiskt. Förutom operation - som känns lite att ta i just nu - finns inte så mycket handfast att ta sig för. Den ena mår bra på si, den andra på så. Jag gick till apoteket och köpte Voltaren, för det hade jag googlat rätt på. När jag gick ut släppte krampen... Sedan dess - inte en känning, trots extra allt av allt.

Annaa M sa...

Jag kommer in lite sent här - har helt enkelt varit dålig på att kolla inlägg ett tag, blir så att det är dom som skriver tätt man kollar mest! Ursäkta ursäkta! Dina erfarenheter stämmer väl med mina. Det är inte alls förutsägbart vad som orsakar gallbesvären. Jag åt stora flottiga publuncher utan att känna av något alls men kunde åka dit på en miniportion kikärtsröra. Alkohol påverkade aldrig. Mina stenar var inte så stora men när gallblåsan plockades bort så var den rejält inflammerad, jag antar att det var därför anfallen kom tätare och tätare och till slut helt oprovocerat. Jag tycker du skulle gå och få gjort ett ultraljud så du vet hur det ser ut. Jag fick vänta nästan fem månader från ultraljud till operation. Sista tiden var inte så rolig, då hade voltaren slutat fungera och jag mådde allt sämre under anfallen. Kan trösta dig med att min syster opererade sin galla redan när hon var 21.