tisdag 22 mars 2011

Våren

I Frankrike är den 21 mars vårens officiella ankomstdag, och ta mig tusan om inte även det svenska vädret fattat det. I alla fall i dag.

Jag har fikat med en god vän och rullat barnvagn runt ett blåsigt Skeppsholmen och sett på vattenglittret och anfallits av kastvindar som så när tog mina nyinköpta reaböcker (Glitterscenen, Olssons pastejer, Hennes döda kropp, Mordets praktik, Den sista cigarretten och Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv till det facila priset av totalt 179 pluringar) men jag bara kastade lite trotsigt med hårtestarna, tryckte kassen mot bröstet och knallade vidare med uppknäppt jacka.

Nu hastar jag snart vidare längs Norr Mälarstrand, mot lånebarnet som ska föräras Olsson-boken, fikas och sedan tas på aikido.

Man har det man gör en ledig dag i slutet av mars. Vårens första dag.

2 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Vad går aikido ut på? (Okej, jag skulle kunna googla det. Men ibland är det så trevligt att höra en riktig människa berätta nånting. Väl därför man håller på med det här bloggeriet tror jag.)

cruella sa...

Det är nästan så jag behöver googla själv;-) Hur som, det är en fredlig kampsport (paradox?) som ofta utövas tomhänt, finns olika grenar. Svärd och stav kan man också använda. Man anfaller inte utan avvärjer genom att följa partnerns kraft - därför kan aikido liksom judo betecknas som/användas i självförsvar.

Så, nu kan du googla för att få veta mer:-)