tisdag 16 november 2010

Ung och bortskämd

Vilket jävla skämtprogram. Och vad gör det i SVT? Föräldrarna verkar helt lobotomerade, ungarna utvecklingsstörda.

Ajö.

15 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det är tur att mitt blodtryck har sjunkit ., för det flyger i höjden när jag ser det här programmet.

Igår var det nära hjärnblödning dessutom, när den utröstades mamma hämtade hem sin lilla docka och utlovade mera kläder ...

Elisabet. sa...

För att inte tala om mannen som inte kunde tänka sig att rengöra en toalett ....

cruella sa...

Du vet att den förra utröstade bruttan är gravid nu och bor ihop med sin kille. Stackars... alla.

Jag tänker faktiskt inte följa det här, finns roligare. Hollywoodfruarna är gapskratt varje gång, fast med en viss glädje, tro det eller ej.

Miss Gillette sa...

På gott och ont ser jag nästan aldrig på teve. Det här programmet skulle jag aldrig ens provtitta på, jag blir ursinnig bara vid tanken på I) att SVT lägger pengar på en sån produktion och II) att det går omkring många såna här ... vad man nu ska kalla dem ... och ska föreställa medmänskor till mig, vilket betyder att många många av dem åker snålskjuts på oss som inte bara utnyttjar våra rättigheter, utan även våra skyldigheter. Ja ursäkta om jag låter självrättfärdigt rasande, men det beror på att jag är det.

Man borde skicka de unga till USA, det är ju ett drömland, eller hur. *jättetarvligt flin*

cruella sa...

MG: Jag ser mycket lite på tv, främst - tror jag - för att jag inte är tillräckligt snabb på fjärren och vi har bara en tv. Vilket i sig nog är u-landsvarning med tanke på att vi är fem personer hemma varav två samhälls- och kulturintresserade vuxna och tre tonåringar med den smak som tycks följa med.

Jag gillar däremot inte att vara totalt bortkopplad från vad ungar och samtid snackar om, så därför provtittar jag. Och sällan mer. Det tog tre minuters hoppande lite hit och dit i första avsnittet av detta elände för att stänga slutgiltigt.

Jag gillar inte att bli arg på sånt här. Finns så mycket annat som det är mycket roligare och mer konstruktivt att arga sig över.

Miss Gillette sa...

cruella: Jag vill förstås inte heller bli ett ufo i nutidskulturen (förr visste jag vilka alla i veckotidningarna var, men nu för tiden känner jag bara till ungefär en tredjedel. Det finns så många förglömliga kändisar!) men ofta räcker det faktiskt att läsa om programmen i tidningen -- eller för all del höra om dem på radio -- för att bilda sig en hyfsad uppfattning om dem.

Mina döttrar är ju små än, men jag räknar med att få ofrivillig slaskkultursorientering om inte många år alls.

Visst finns det betydligt mer konstruktiv upprördhet! Jag försöker idka sån istället för att sitta hemma och gnälla. Men just det här programkonceptet går utanpå det mesta i dumhet; det har gjort sig förtjänt av en skvätt adrenalin. *skrattar*

Ullah sa...

Vi är nog totala ufos på vissa punkter i den här familjen, för vi ser aldrig på några sådana där program på tv som det jämt står om i alla tidningar. Inte ungdomarna heller. Ingen är intresserad. I stället för att sitta och hänga framför tv:n sitter vi och hänger framför datorerna.

Ingela sa...

Jag brukar försöka hålla mej orienterad om vad ungdomarna (mina egna + de jag möter i yrket) tittar på. Tittade därför på ett halvt avsnitt av de där i Ty*lösa*nd. Ojoj. Det här har jag inte ens försökt med. Skulle bli för mycket på ett och samma år. Jag har lågt blodtryck från början och hade tänkt fortsätta med det.

Men som jag förstår av det jag hört är det inte de ungas fel.

cruella sa...

Nja, lite fel är det nog på folk som lyckas bli vuxna utan att drabbas av ett uns av hyfs.

Ullah: Helt fördomsfullt och mot min vana antar jag att det delvis beror på att du inte har döttrar. De verkar dras till allt idiotiskt relationstrams.

Ingela sa...

Nu har jag som sagt inte sett programmet, men har någon lärt ut/avkrävt hyfs och verkställt konsekvenser om det inte fastnat?

Jag måste nog titta i alla fall, med de risker det innebär.

cruella sa...

Ingela, jag tänker liksom att ungar lever ju inte instängda med sina föräldrar endast och enbart a la Fritzl. *Något* skulle man kunna snappa ändå. Tycker jag.

Men självklart handlar det mesta om fullständig mismanagement från föräldrarna. En del av dem verkar faktiskt pantade på riktigt. Alla är inte smarta.

Ingela sa...

Jo, så är det förstås. Jag sysslar med en hel del fostrande i mitt yrke så det är klart att det inte är bara föräldrarna det beror på. Men det är fasen så mycket enklare om de gör sin (huvud-) del och grundjobbet i småbarnsåldern.

Och omvänt nästan omöjligt om inte föräldrarna fungerar som såna.

Ullah sa...

Apropå snappa upp på annat håll: Jag lärde mig det mesta av det lilla jag vet om hushåll av ett par pojkvänner och mamman till en av dem.

Åsna sa...

Jag har aldrig stått ut med dokusåpor av något slag, men den här skrattar jag mig andnödd av.

Annaa M sa...

Jag var ursinnig på Äldsta som drogs till "allt sånt där relationstrams" under några år. Men jag kunde väl besparat mig, hon hade aldrig de där bimboidealen som visades upp i programmen. Det är en sak jag funderar över; varför är det alltid sammat typ av framförallt tjejer som är med i såna där program? Spelar ingen roll om det är gamla Paradise Hotell (det var det jag var ursinnig över att hon såg) eller nu Ung och bortskämd. Det är årets Bimbo som gäller. Mycket rosa, mycket blonderade förlängda plattångade hårsvall. Så där såg inga tjejer på Södra Latin ut... Är det bara en viss typ av tjejer som söker eller letar produktionerna bara efter såna tjejer?

Sen undrar jag lite över föräldrarna. Jag och andra har slarvigt sagt nyrik medelklass, men jag tycker de flesta ser rätt slitna och bedagade ut. Ännu sorgligare om det är vanliga medelinkomsttagare som egentligen inte alls har råd.