måndag 31 augusti 2009

Gud förbjude

ETT enda inlägg hittills i augusti, nää. Jag skärper mig i den sista svirrande, darrande, skälvande sekunden av sommarmånad.

Igår sprang jag minsann TJEJMILEN. Jomen. Härnäst blir det väl Ladies Night (Gud förbjude).

Jag valde startgrupp med viss omsorg för att kunna masa mig fram utan att störa andra. Vad händer, tror ni? Just det. Bredbakande kvinns från Sparbanken i Västervik spankulerar i godan ro framför mina fötter, I BREDD, utan en tanke på ett enda löpsteg. Höll på att sänka Tjejmilens hela vara och credo (vi brudar är finfina på att ha det myyyyysigt ihop fast det är tävling) genom att väsa "Välj en annan grupp för faaaan" men insåg ju hur himla utstraffad jag skulle bli då. Krokbenad. Bespottad och begabbad. Despised and rejected.

Nåja. Jag armbågade och krumbuktade och efter nån kilometer gick det ju att snigla sig fram i den fart som är mitt signum: 6,5 på kilometern, vare sig det är en eller tio. Vare sig jag är otränad eller otränad eller har ett hb på 86 eller 115. Jaja.

Medalj till alla. Och ostkaka. Snabbätartävlingen vann nog jag, för fem minuter efter målgång hade jag ätit en banan och en låda ostkaka med sylt samt druckit vatten, en kopp kaffe och en Chiquitasmoothie.

I övrigt denna augusti har barnen börjat skolor och jag har läst franska i en intensiv vecka som nog inte precis gjorde underverk men gav mig lite mer inspiration. Jag har orienterat i regn och i sol, ätit bröd, ost och vin i regn och sol, sett Varieté Giraff i Vitabergsparken och fikat hembakt på kolonisternas trädgårdsdag. Jag har varit loppismadame och barnvakt, jag har umgåtts med min man och jag har köpt Asimovs Stiftelsetrilogi i en underbart vacker och sliten pocketutgåva. Jag har sett om Sagan om ringen och fnissat och suckat mig igenom Augustilunch i Rom. Jag har städat badrummet och hittat sexton pennor, sju nagelknipsare och två linjaler. Bland annat.

Det är ju lite inne att gilla hösten, men jag gör det på riktigt.

6 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Det låter som du haft det bra och även Cruelligt. Jag skulle gärna fika på dagcentret där nere vid Vita Bergen du vet...

pärlbesatt sa...

Glömde att du ju skulle blitt rejected of women och inte men, och då går inte sången ihop längre... :)

Var filmen om tanterna i Rom bra?

Fru Decibel sa...

Ingen körsång?

cruella sa...

Körsången är inte påbörjad för hösten. Svårt att få till det. Men det ger sig.

Tessan sa...

Såg du min mamma när du masade dig runt Tjejmilen? :)

Sammanfattningen lät som en rätt trevlig månad!

Kajsa sa...

Å puh, tjejmilen låter ju som rena vilan jämfört med resten av augustiaktiviteterna. Fast det är klart, de bredbakade orsakade väl viss mental anspänning. Som du verkar ha hanterat väl, för övrigt...

Och jag ser fram emot rapporten från Ladies Night... ;-)