fredag 11 januari 2008

Utmaning

Det finns så många utmaningar därute i verkligheten - men inga är så jobbiga (och oftast ointressanta - förlåt!) som dem som kommer på bloggar. 34 frågor om saker jag inte ens vet om mig själv så varför ska någon annan vilja veta?

Men nu! Lotten frågar om filmupplevelser. Jag snabbspolar bakåt och finner svar på:

1. Min första filmupplevelse: Det var nog någon av Saltkråkefilmerna och året måste ha varit -67 eller -68. Redan då grundlades min uppfattning om huvudpersonerna: Tjorven och Pelle bajservajsriga, syskonen ointressanta, Stina en tämligen schizofren personlighet, Västerman underbart elak och farbror Melker en förebild i behagsjuk oduglighet.

2. Min största filmupplevelse som liten: Bröderna Lejonhjärta. Jag var dödskär i Jonatan. Musiken rör mig fortfarande till tårar.

3. Min värsta filmupplevelse någonsin: När lammen tystnar. Den var så äcklig så jag inte kunde äta upp min överdimensionerade godispåse. Upplevelsen var hemsk, filmen mästerlig.

Om lågpris och lockpriser på konsumtion kan man tänka mycket, men ibland blir man glad. Som när man hittar Das Boot och Easy Rider för 49:- styck nonchalant slängda i en korg på Prix i Brunflo granne med julskinka för halva priset.

10 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Räknas Malin till de ointressanta syskonen? För annars tycker jag att hon nästan förtjänar ett eget omnämnande som en av de mest outhärdligt rättrådiga och självuppoffrande filmpersonligheterna någonsin. Stina är min favorit!

Lotten Bergman sa...

Ära vare blogg i höjden! Cruella bloggar!

Anonym sa...

Översättarhelena: Malin är ju liksom inte syrra till funktionen utan bara en ovanligt delectable morsa. Outhärdlig, som sagt var. Stina är hur cool som helst. Avsnittet där hon säljer Skrållan till Västerman är höjdpunkten!

Lotten: Jag tror det inte själv!

en av tre flickor sa...

Äntligen hittade jag kammaren! Tack för igår :) Så trevligt och gott!

Anonym sa...

Christina: Hej! Kul! Och jag har hittat ditt andra viste och fascinerats:-)

pärlbesatt sa...

vad mystiskt. ö-h, som jag en gång trodde var du, ser ganska mycket UT som du på bilden? den går inte att klicka upp till större iofs, så jag ser kasst, men ändå. hmm.

Översättarhelena sa...

Pärlbesatt: Kan det vara för att jag ser så seriös ut på den där bilden? Det gör jag inte så ofta.

Bloggblad sa...

Jag tycker jag känner igen namnet Cruella - men känner inte igen bloggen... hm... har jag bara sett din signatur någonstans.

Håller helt med dig om frågorna, har tänkt likadant, jag är inte ens intresserad själv av 43 saker om mig... varför skulle nån annan vara det?

Jag är hopplös på de flesta "utmaningar" liksom kedjebrev...

PGW sa...

Malin var min idol när jag var liten. Nu har jag blivit vuxen och klok och inser att Malin var helt outhärdlig. Ryys!

Anonym sa...

När lammen tystnar står högst på min obehaglighetslista också. INte för att jag såg särskilt mycket, jag hade fullt sjå med att hålla fingrar i öronen och samtidigt hålla för ögonen med endast en så pass smal glipa att jag kunde urskilja vad som eventuellt kunde tänkas hända. Jag får fortfarande ångest av den där mörkerscenen.